Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Over RWPS

Welkom op de site van de Regionale WaterPolo Centrum Regio Oost (RWPC Regio Oost). RWPC Regio Oost organiseert en faciliteert de Regionale WaterPolo scholen (RWPS-en) in Regio Oost in samenwerking met de KNZB Regio Oost, dus onafhankelijk van de verenigingen.

Voor talentvolle waterpolospelers- en speelsters uit de regio Oost-Nederland organiseren wij trainingen en (oefen)wedstrijden. De doelstelling van de RWPS-en Regio Oost is om talentvolle waterpolospelers- en speelsters te herkennen en zodanig te ondersteunen dat ze zich na verloop van tijd kunnen meten met de nationale top in hun leeftijd. De geboden trainingen en het ondersteuningsprogramma moet gezien worden als een aanvulling op de opleiding die de sporters krijgen bij de vereniging waarvan ze lid zijn.

De afkortingen RWPS heeft waarschijnlijk nog wat toelichting nodig. De afgelopen jaren is er regelmatig e.e.a. gewijzigd in de organisatie. De RWPS is opgezet in overeenstemming met de visie van de KNZB. Dit houdt in dat jeugdspelers aanvullend op de trainingen bij de vereniging mogelijkheden moeten krijgen om talent nog verder te ontwikkelen in een regionale opleiding (RWPS). De RWPS wordt daarom financieel en organisatorisch ondersteund door de KNZB regio Oost (Gelderland en Overijssel).

RWPS (Regionale WaterPoloSchool)

De RWPS is toegankelijk voor alle jeugdspelers in de categorieën o11 t/m o15. De doelstelling is om zoveel mogelijk kinderen te helpen om hun waterpolotalent optimaal te ontwikkelen.

RTC (Regionaal Talenten Centrum)

Voor geselecteerde talenten zijn er de zogenaamde RTC trainingen. Toelating tot deze trainingen gebeurd na selectie en/of toelating tot een waterpolo-opleiding zoals b.v. het CSE in Zwolle en SHS in Ede. De beide RTC Locaties voor onze Regio Oost.

We hopen jullie binnenkort in één van de zwembaden te zien!

 
Copyright © 2023 Stichting RWPC Regio Oost
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren